Algemeen

Regel vervanging eenvoudig met InvalPool.nl

Op korte termijn een invaller vinden – het zou een drama kunnen worden, maar met de inzichtelijke software van InvalPool.nl zijn die zorgen weggenomen.

De eisen die aan tijdelijke contracten worden gesteld zijn per 1 juli 2016 nog strenger. In de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is nu opgenomen dat een vierde contract met een invaller een vast contract moet zijn. Met dit in gedachten is het duidelijk dat een goede administratie de waarborg is voor een efficiënte waarneming bij ziekte. Bovendien beheerst men zo de personeelskosten.

Dit softwareprogramma biedt helder inzicht in de beschikbare tijdelijke leerkrachten. Het beheert de ingangsdata van contracten en signaleert de onderbrekingsperioden. De school ontvangt vervolgens tijdig bericht als een invaller al 3 keer is ingezet. Dit alles maakt het mogelijk een goede planning te maken die ook voldoet aan de wetten vanaf 1 juli 2016.

Met InvalPool heeft een school een goed instrument in handen voor de onderwijsplanning. Er zijn bovendien handige tools ingebouwd. Mailen behoort tot de mogelijkheden, maar ook het ontvangen van een VOG waarschuwing of het bijhouden van een planbord. Uitwisseling van data met administratiesystemen is bovendien ook mogelijk.
De software van InvalPool.nl is duidelijk WWZ-proof. Bij nieuwe ontwikkelingen worden deze automatisch en kosteloos in de software doorgevoerd. Zo is de gebruiker verzekerd van actuele informatie.